Karadeniz’deki Su Sıcaklığı Artışının Balık Stoklarına Etkisi

20 Şubat 2022 Pazar

Öğretim Üyemiz Karadeniz’deki Su Sıcaklığı Artışının Balık Stoklarına Etkisini Yorumladı.
 
Fakültemiz Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul AĞIRBAŞ katılmış olduğu tv canlı yayınında küresel iklim krizi ile değişen balık stokları hakkında bilgiler verdi.
Kısa sürede ulusal basında büyük yankı uyarndıran haberde, Doç. Dr. Ertuğurul AĞRIBAŞ Karadeniz'de, son yıllarda Kasım ayı ortalaması 10 santigrat derecede seyreden deniz suyu sıcaklığının 13 santigrat dereceye yükseldiğinin tespit edildiğini, Mevsim normalleri üzerindeki deniz suyu sıcaklığı nedeniyle başta hamsi olmak üzere birçok balık türünün stoklarında ise düşüşler görüldüğü bilgilerini paylaştı. Konuşmasına  deniz suyu yüzey sıcaklığının son 10 yılda ciddi anlamda arttığını belirterek belirterek devam eden Doç. Dr. Ertuğrul AĞIRBAŞ "Bu artışa bağlı özellikle hamsi miktarında azalma görülüyor" dedi.
Öğretim üyemizi ortaya koyduğu bu değerli çalışma dolayısıyla tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haberin detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.