Türk Patent ve Marka Kurumu öğretim üyemizin buluşunu tescilledi

12 Aralık 2021 Pazar

Fakültemiz Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Demirbaş tarafından geliştirilen, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hak sahipliğindeki ‘‘Çok Fonksiyonlu Bir Gıda Pedi” başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı. Gıda pedi, paketlenmiş gıdanın bozuldukça ve kalitesini yitirdikçe vereceği son ürünler (uçucu komponentler) paketin atmosferini değiştireceği için pH yı etkileyip renk değişimine neden olacaktır. Böylelikle pedin renginin değişmesi akabinde tüketiciye gıdanın kalitesi hakkında kolay, sağlıklı ve ekonomik bir yolla bilgi sunacaktır. Öğretim üyemiz tarafından geliştirilen çok fonksiyonlu gıda pedi bu özelliği ile öne çıkmıştır.