Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü

Bölümde 1 Profesör, 2 doçent, 2 yardımcı doçent, 3 araştırma görevlisi ve 2 uzman akademik personel yer almaktadır. Bölüm, Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı olarak 2 anabilim dalı altında faaliyet göstermektedir.

Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı

Avlama Teknolojisi Anabilim Dalının çalışma konuları arasında, balıkçılık yönetimi, av araçlarının seçiciliği, balık stoklarının ve popülasyon parametrelerinin izlenmesine yönelik çalışmalar, ekosistem yaklaşımlı av araçlarının dizaynı ve deniz memelileri ile balıkçılığın etkileşimi gibi konularda araştırmalar yürütülmektedir. Bilimsel çalışmaların yürütülmesinde anabilim dalına ait yaş tayini ve histoloji laboratuvarı, balıkçılık biyolojisi laboratuvarı, avlama teknolojisi laboratuvarı, “Karadeniz Araştırma” ve “RİZESUAR” isimli araştırma gemileri kullanılmaktadır.
 

İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı

İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı, akademik faaliyetlerin yanı sıra bölgemizde özel sektörün ihtiyaçlarını göz önüne alarak çalışmalarına yön vermektedir. Bilimsel araştırmalar anlamında yeni ürün geliştirme ve bunlara uygun paketleme tekniklerinin tespiti, ürünlerin kimyasal kompozisyonu ve farklı depolama koşullarında raf ömürlerinin belirlenmesi amacıyla biyokimyasal, duyusal, mikrobiyolojik ve kimyasal analizler yapılmaktadır. Anabilim dalı bünyesinde su ürünleri işleme ve yem teknolojisi, mikrobiyoloji, ürün geliştirme ve paketleme laboratuvarları bulunmaktadır.


 

AKADEMİK PERSONEL
 

BÖLÜM BAŞKANI
Prof.Dr. Cemalettin ŞAHİN

AVLAMA TEKNOLOJİSİ ABD
Prof.Dr. Cemalettin ŞAHİN
Doç.Dr.Göktuğ DALGIÇ
Doç.Dr.Ferhat KALAYCI 
Yrd.Doç.Dr.Rahşan Evren MAZLUM
Arş.Gör.Tuncay YEŞİLÇİÇEK
Arş.Gör. Hatice BAL
Uzman Özay KÖSE

İŞLEME TEKNOLOJİSİ ABD
Yrd.Doç.Dr. Emre ÇAĞLAK (ABD Başkanı)
Arş.Gör. Barış KARSLI

Uzman Özen Yusuf ÖĞRETMEN